Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Σήμερα: Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων


Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων  πρωτογιορτάστηκε το 1931 σ' ένα συνέδριο περιβαλλοντιστών 
στη Φλωρεντία, ως ένας τρόπος για την ευαισθητοποίηση κοινού και ειδικών για τα υπό εξαφάνιση ζώα. Από τότε, η γιορτή διευρύνθηκε και περιλαμβάνει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου.

Η 4η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, επειδή συμπίπτει με τον εορτασμό 
της μνήμης του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, που έχει αναγορευτεί από την Καθολική Εκκλησία ως προστάτης των ζώων και του περιβάλλοντος.


Διεθνής Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Ζώων (1978)

ΕΣΤΙΑ: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ του ΖΑΧΑΡΙΑ ΣΤΑΜΟΥΛΗ

Την παραίτηση του από το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Πανιώνιος υπέβαλε το μέλος του ΔΣ Ζαχαρίας Σταμούλης με την ακόλουθη επιστολή:

Αγαπητά Μέλη

Πριν από 30 περίπου ημέρες ξεκινήσαμε όλοι μαζί μια προσπάθεια να βοηθήσουμε την αγαπημένη μας ομάδα να ξεπεράσει τα μεγάλα προβλήματα, που άρχισαν να δημιουργούνται μετά την αποχώρηση του κ. Τσακίρη τον περασμένο Δεκέμβριο και οξύνθηκαν ακόμα περισσότερο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού με την εμφάνιση υποψηφίων «επενδυτών».

Ελευθέριος Βενιζέλος: "150 χρόνια από τη γέννησή του"


Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ν. Σμύρνης


Στη συνεδρίαση της Τετάρτης 1/10/2014, μετά από πρόταση της ΣΤΡΟΦΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ, το δημοτικό συμβούλιο της Ν. Σμύρνης συζήτησε το ζήτημα του επανελέγχου της μετατροπής συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου και της αξιολόγησης των υπαλλήλων, και υπερψήφισε το ακόλουθο ψήφισμα: