Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Επετειακή εκδήλωση Κρητών "Ένωσις ή Θάνατος"


Η Ένωση Κρητών Νέας Σμύρνης και ο Σύνδεσμος Επιτελών Εθνικής Άμυνας 
σας καλούν να παρευρεθείτε, την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 19:30, 
στο χώρο εκδηλώσεων της Εστίας Νέας Σμύρνης, για την επετειακή εκδήλωση με θέμα: 

"100 χρόνια από την επανένωση της Κρήτης με τη μητέρα Ελλάδα"

Ομιλητές:
  •  ο Συγγραφέας-Δημοσιογράφος Γιώργος Λεκάκης και 
  • ο Αντιστράτηγος ε.α. Καναβάκης Εμμανουήλ. 

Συμμετοχή των χορευτικών της Ένωσης Κρητών. 
Στο τέλος της εκδήλωσης θα προσφερθεί παραδοσιακό κέρασμα

Ο Μπέος κατεβαίνει για δήμαρχος Βόλου


Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco για την τοπική εφημερίδα του Βόλου «Ταχυδρόμος», δεύτερος στην πρόθεση ψήφου των δημοτών με 12,8% είναι ο Αχιλλέας Μπέος, που είχε προαναγγείλει ότι «θα κατέβει για δήμαρχος και θα παραμιλάει όλη η Ελλάδα».

Υπενθυμίζεται ότι ο Α. Μπέος είχε προφυλακιστεί για την υπόθεση των «στημένων» τον Ιούνιο του 2011 και παρέμεινε στη φυλακή μέχρι τον Ιούλιο του 2012.

Σ.Α.Φ.Α.Ν.Σ: Εκδρομή στον Γοργοπόταμο

Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013 ο Σ.Α.Φ.Α.Ν.Σ θα διοργανώσει εκδρομή στον Γοργοπόταμο για τον 30ο δρόμο ελευθερίας "Θερμοπύλες-Αλαμάνα-Γοργοπόταμος" απόστασης 17 χλμ.

Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή κάθε Δευτέρα και Τετάρτη ώρα 18.00-21.00 στα γραφεία του συλλόγου και στο τηλ. 210 9329993.

Προκήρυξη Τουρνουά Τζούντο “1o PANIONIOS CUP”

O Πανιώνιος ΓΣΣ σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο και το Δήμο Νέας Σμύρνης διοργανώνει τουρνουά τζούντο το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013 για τις παρακάτω κατηγορίες:
Μίνι τζούνιορς, Τζούνιορς Α και Β, Παίδες και Κορασίδες Α και Β, Εφηβοι και Νεάνιδες.

Τόπος διεξαγωγής: Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Σμύρνης (Αρτάκης)
Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013.
Ημερομηνία και ώρα κλήρωσης: Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013, ώρα 21:00.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ΕΔΩ

Δηλώσεις συμμετοχής

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να αποσταλούν με φαξ στο 2104834033 ή e-mail στο a_kaskas@yahoo.gr μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι της Παρασκευής 29 Νοεμβρίου 2013. Επιβεβαιώσατε για τη λήψη του φαξ ή του e-mail στο τηλέφωνο 6972.808019.

Δηλώσεις Τζούνιορ: η συμμετοχή στις κατηγορίες ΜΙΝΙ ΤΖΟΥΝΙΟΡ καθώς και ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ Α και Β θα γίνεται με υπεύθυνες δηλώσεις των σωματείων, στις οποίες θα αναφέρεται ότι οι αθλητές και οι αθλήτριες είναι υγιείς και η ηλικία είναι αυτή που δηλώνεται. Οι δηλώσεις συμμετοχής για όλα τα ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ θα πρέπει να είναι σε ξεχωριστά έντυπα από τις υπόλοιπες κατηγορίες.

Ποσό συμμετοχής: 10 ευρώ ανά αθλητή/αθλήτρια.
Ανοχή: 1 (ένα) κιλό για όλες τις κατηγορίες βάρους.
Υπεύθυνος Γραμματείας: Μακρής Γ.
Μέλη Γραμματείας: Νικολούδης Ν., Κάσκας Α., Ευαγγελινού Α.
Διαιτητές, Ιατρός αγώνων, Αγωνόδικος Επιτροπή, Υπεύθυνος διαιτησίας, Αλυτάρχης θα οριστούν.

Στους αθλητές και στις αθλήτριες που θα κατακτήσουν τις 3 πρώτες θέσεις σε κάθε κατηγορία θα απονεμηθούν μετάλλια και διπλώματα.

Στα σωματεία που θα κατακτήσουν τις 3 πρώτες θέσεις στις κατηγορίες ΤΖΟΥΝΙΟΡ (συμπεριλαμβάνονται τα μίνι, Α και Β) θα απονεμηθούν Κύπελλα, όπως και στα σωματεία που θα κατακτήσουν τις 3 πρώτες θέσεις στη γενική βαθμολογία.

«Δεν υπάρχει μία» στον Πανιώνιο

Το κλίμα στον Πανιώνιο πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, με την αδυναμία πληρωμών να έχει φέρει τους παίκτες στα όριά τους. Μετά την αποχή της Δευτέρας, οι «κυανέρυθροι» επέστρεψαν στις προπονήσεις, όπου άκουσαν τον Γκλεζάκο να τους ξεκαθαρίζει τα πράγματα:

«Όποιος θέλει, μένει. Όποιος δεν θέλει και δεν αντέχει, φεύγει! Δεν υπάρχει μία! Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με κάποιους ανθρώπους μήπως βάλουν χρήματα για να μας βοηθήσουν», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πολλοί πάγωσαν μπροστά στο ενδεχόμενο της διάλυσης και τουλάχιστον μέχρι την έναρξη της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου αναμένεται να κάνουν υπομονή. Την ίδια στιγμή, οι επαφές με επιφανείς Πανιώνιους και υποψήφιους επενδυτές συνεχίζονται από τους διοικούντες.

Πηγή

ΡΑΝΤΝΙΤΣΚΙ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 20/11 (19:00)

Ο Πανιώνιος θα βρεθεί στην έδρα της Ραντνίτσκι (20/11, 19:00) για την 6η αγωνιστική του Η' ομίλου του EuroCup κι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος επέστησε την προσοχή των παικτών του στην άμυνα.

«Αντιμετωπίζουμε μία απ' τις καλύτερες επιθετικές ομάδες του EuroCup, που σκοράρει κατά μέσο όρο 86,4 πόντους κι η οποία στην έδρα της είναι ακόμη πιο παραγωγική. Εμείς πρέπει να είναι είμαστε συγκεντρωμένοι σ' όλη την διάρκεια της αναμέτρησης και να ελέγξουμε τον ρυθμό. Επίσης να προσπαθήσουμε να σταματήσουμε τα επιθετικά ατού των αντιπάλων. Χρειαζόμαστε καθαρό μυαλό και ενέργεια στην άμυνα», είπε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδος ο 46χρονος προπονητής του Πανιωνίου, ο οποίος υπολογίζει στις υπηρεσίες του Γιάννη Αθανασούλα, αλλά όχι και των Μπατή, Μισέλ και Σταμάτη.

Αμφότερες οι ομάδες βρίσκονται στο 3-2, ενώ ο Πανιώνιος ήταν ο νικητής της πρώτης μεταξύ τους αναμέτρησης (77-72 στις 16/10).

Πηγή

Ούτε δυο μέτρα γης για τη δασκάλα στη Νέα Σμύρνη!

Δασκάλα από τη Νέα Σμύρνη γράφει για τη συνάδελφό της που πέθανε προχθές:

"Είκοσι και πλέον χρόνια δασκάλα στο ίδιο σχολειό η συναδέλφισσα που σήμερα αποχαιρετίσαμε για πάντα. Στο 2ο Δημοτικό της Νέας Σμύρνης. Και εκατοντάδες τα παιδόπουλα που έμαθαν τα πρώτα τους γράμματα από εκείνη. Παιδιά της πόλης μας και του Δήμου μας. Με τελευταία της περσινής χρονιάς.

 Κι έπειτα σύνταξη. Μόλις το καλοκαίρι που μας πέρασε. Σύνταξη που δεν πρόλαβε να πάρει. Μια σύντομη αρρώστια λίγων ημερών και ανήμερα της γιορτής του Πολυτεχνείου ήρθε το μαύρο μαντάτο.
Δεν έφτανε ο κεραυνός του θανάτου. Άρχισε και ο Γολγοθάς να βρεθεί τάφος.
Αδύνατον λέει να ταφεί στη Νέα Σμύρνη. Και παρά τα τηλέφωνα συναδέλφων και στον ίδιο το Δήμαρχο και πάλαι ποτέ αντιδήμαρχο Παιδείας. Δεν ήταν λέει δημότης του Δήμου μας!
Τι κι αν έκανε δεκαετίες δασκάλα σε δικό μας σχολειό;
Τι κι αν ήταν κάτοικος Νέας Σμύρνης όλα αυτά τα χρόνια;
Και πλήρωνε όπως και οι κανονικοί δημότες τέλη και φόρους;
Δεν ψήφιζε εδώ! Δεν είχε μερίδα στο δικό μας Δήμο!
Στο Βύρωνα λοιπόν. Εκεί η κηδεία και η τελευταία κατοικία.
Για τη δασκάλα τόσων παιδιών της Νέας Σμύρνης.

 Ούτε δυο μέτρα γης δεν περίσσεψαν στην πόλη μας για τη δασκάλα…

Το Amigos γιορτάζει σήμερα με 4€

Tο Amigos άνοιξε στη Νέα Σμύρνη το 2007 και σήμερα, Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013, γιορτάζει τα 6 χρόνια λειτουργίας του με live SALSA & LATIN μουσική με Λατινοαμερικάνους τραγουδιστές, Βραζιλιάνους και Κουβανούς χορευτές και χορεύτριες και frozen CUERVO Μαργαρίτες στην ειδική τιμή των 4€!

Νέα Σμύρνη, Μεγάλου Αλεξάνδρου 70, Νέα Σμύρνη, Τηλέφωνο: 210 9332220

Η Νέα Σμύρνη κινηματογραφικός τόπος βίαιων διαρρήξεων

Στην καινούρια ταινία του Γιώργου Τσεμπερόπουλου «Ο εχθρός μου», ένας φιλήσυχος και ιδεολόγος γεωπόνος, ένας άνθρωπος της διπλανής πόρτας θα δει ξαφνικά τη ζωή του να αλλάζει. Ο 48χρονος οικογενειάρχης Κώστας Στασινός (Μανώλης Μαυροματάκης) ζει ήρεμα σε μια μονοκατοικία στη Νέα Σμύρνη με τη γυναίκα του Ράνια (Μαρία Ζορμπά) και τα δυο παιδιά τους, την 14χρονη Λουίζα και τον 17χρονο Ανδρέα.

Η οικογενειακή τους γαλήνη όμως θα διαταραχθεί για τα καλά μετά την εισβολή στο σπίτι μιας συμμορίας διαρρηκτών που θα αφήσει ανεξίτηλα σημάδια. Ο Κώστας πλέον δεν ξέρει αν πρέπει να αφήσει το θέμα στα χέρια της Αστυνομίας ή να αναζητήσει ο ίδιος την κάθαρση για όσα συνέβησαν.

Ένας από τους πιο σημαντικούς σκηνοθέτες του ελληνικού κινηματογράφου (και μέλος της "αγίας τριάδας" μαζί με τους Νίκο Περάκη και Γιώργο Πανουσόπουλο) ο Γιώργος Τσεμπερόπουλος, επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη 13 χρόνια μετά την επιτυχημένη «Πίσω Πόρτα» (2000).

Η ταινία «Ο εχθρός μου» προσπαθεί να προσεγγίσει την χαμένη ισορροπία στην Ελλάδα του σήμερα, όπου η αξιοπρέπεια και η ανθρωπιά είναι ολοένα και πιο δύσκολο να επιβιώσουν.

Σταθερά τα δημοτικά τέλη για το 2014


Το Δημοτικό Συμβούλιο της Ν. Σμύρνης αποφάσισε να μην γίνει αύξηση στα δημοτικά τέλη και το δημοτικό φόρο το 2014, ούτε όμως μείωσή τους.

Επίσης, θα διατηρηθούν οι απαλλαγές από την καταβολή τελών και φόρου για τα ΑΜΕΑ, τους μακροχρόνια ανέργους, τους πολύτεκνους, τρίτεκνους και άλλες ευπαθείς ομάδες που ισχύουν από το 2007.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ (ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 25/11)


ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ανακοινώνει τη σύναψη ΔΙΜΗΝΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.