Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Καταγγελία του Εμπορικού Συλλόγου για την αύξηση τιμής του Polis Park Νέας Σμύρνης

Καταγγελία του Εμπορικού Συλλόγου για την αύξηση τιμής του Polis Park Νέας Σμύρνης |  Εφημερίδα "Νέοι Ορίζοντες"

Προ μηνός, απροειδοποίητα, το πάρκινγκ αύξησε το τιμολόγιο της τρίτης ώρας από 1 σε 1,5 ευρώ (3 ώρες με 3,5 ευρώ). Τότε διαμαρτυρηθήκαμε έντονα στον ιδιοκτήτη κο Ησαΐα και τον δήμαρχο, έπειτα όμως από δέσμευση του δημάρχου για προσωπική του διαχείριση του θέματος μείναμε ήσυχοι ως προς τη σύντομη διευθέτηση.

Από προχθές όμως Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2014 το παρκινγκ προέβη σε ΝΕΑ αύξηση του αντιτίμου σε 1,5 ευρώ την ώρα και δη χωρίς να υλοποιήσει ο ιδιοκτήτης κος Ησαΐας τη δέσμευση του για 3μερή συνάντηση όπως είχε υποσχεθεί σε εμένα προσωπικά μετά την πρώτη αύξηση και τη σχετική έντονη διαμαρτυρία μας.

Δεδομένης λοιπόν αυτής της τελείως παράτυπης και στα όρια της εκβιαστικής άνευ προειδοποίησης υπαναχώρησης από τα συμφωνηθέντα με τους κοινωνικούς εταίρους, δεν μπορούμε παρά να καταγγείλουμε ως απαράδεκτη τη συμπεριφορά του παρκινγκ και να άρουμε την υποστήριξη μας στην εμπορική του πολιτική, που τόσο απλόχερα προσφέραμε διαφημίζοντας το όλα αυτά τα χρόνια.

Ελεύθερο εμπόριο δε σημαίνει εκβιασμός του μονοπωλιακά ισχυρού ενάντια στην αδήριτη κοινωνική ανάγκη της στάθμευσης στο κέντρο της πόλης και της αγοράς. Όταν το αγαθό που προσφέρει κανείς είναι σε έλλειψη-υστέρηση και έχει κοινωνικό χαρακτήρα, ο μόνος τρόπος να βρεθεί ισορροπία είναι σε συνεννόηση με τους κοινωνικούς εταίρους. Ελπίζουμε να επανέλθει η συγκεκριμένη επιχείρηση στη λογική της συνεννόησης, από την οποία απροειδοποίητα αποχώρησε, κατά τρόπο που θεωρούμε απαράδεκτο.

Το φιλελεύθερο οικονομικό σύστημα σιχαίνεται τα μονοπώλια και τις υπεροπτικές έως αρπαχτικές στρεβλώσεις στις συμπεριφορές που αυτά προκαλούν, ενώ έχει δικλείδες να τα διαλύει και να τα επαναφέρει σε τάξη και κατεύθυνση κοινωνικού συμφέροντος. Τα σοσιαλιστικού προσανατολισμού οικονομικά συστήματα πάλι επιβάλλουν τη συμμόρφωση τέτοιων επιχειρήσεων με τις επιταγές της κοινωνικής ανάγκης χωρίς πολλή συζήτηση.

Σε κάθε περίπτωση λοιπόν περιμένουμε άλλη στάση διότι προτιθέμεθα καταρχήν να παραμείνουμε στη λογική του διαλόγου και της συνεννόησης, συγκρουόμενοι με επιχειρήματα και όχι άλλα (θεσμικά ενδεδειγμένα και νόμιμα) μέσα, επιφυλασσόμενοι φυσικά για την προάσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων που εδώ κατάφωρα παραβιάζονται.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου
Πάρις Παπαβασιλείου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου