Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

3 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με αναπηρία


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με αναπηρία έχει καθιερωθεί να εορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου, τη μέρα που η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1992 υιοθέτησε το πρόγραμμα Δράσης για τα ΑμεΑ.

Η ημέρα αυτή δίνει την ευκαιρία στις Κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και τις κοινωνίες να εστιάσουν τη προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.

Υπάρχουν περισσότεροι από 500 εκατομμύρια άνθρωποι με αναπηρία. Μέσω της ενημέρωσης του κοινού και της ευαισθητοποίησης τα ΑμεΑ μπορούν να απολαύσουν τα δικαιώματά τους σε ίση βάση με τους υπόλοιπους πολίτες και να άρουν τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν στη καθημερινή τους ζωή.

Σε μια εποχή όπου τα άτομα με αναπηρία τείνουν να βρίσκονται στο περιθώριο, να παραβλέπονται τα δικαιώματά τους και να βλέπουν τη ζωή τους να δυσκολεύει καθημερινά, ο Δήμος Νέας Σμύρνης και το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014 στις 11.00 π.μ. πραγματοποιεί ενημέρωση μέσω φυλλαδίων, στην πλατεία Νέας Σμύρνης.

Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση και η αλλαγή της στάσης και της συμπεριφοράς του καθενός που αντικρίζει ένα άτομο με αναπηρία: να αποδεχθεί τα διαφορετικά χαρακτηριστικά του.

Η ευαισθητοποίηση για τον συνάνθρωπο είναι προσωπική υπόθεση, είναι πολιτισμός!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου