Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΑΛΙΜΟΥ - ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΠΑΛ.ΦΑΛΗΡΟΥ


Σχεδόν ένα μήνα από το άνοιγμα των σχολείων και η κατάσταση παραμένει προβληματική.
Μια σειρά αποφάσεων του Υπουργείου Παιδείας, που αφορούν την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, έχουν σήμερα ως αποτέλεσμα:
  • Σχολεία να μην λειτουργούν με ολοήμερα τμήματα ή να υπολειτουργούν ή να λειτουργούν μόνο για τις μικρότερες τάξεις, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στους εργαζόμενους γονείς.
  • Κλείνουν τμήματα ένταξης και ενισχυτικής διδασκαλίας
  • Εξακολουθούν οι συμπτύξεις τμημάτων και σχολείων
  • Παρά τις χιλιάδες μετατάξεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά κενά στη Β' ξένη γλώσσα, πληροφορική, μουσική κλπ
Έτσι βλέπουμε ότι στην ίδια περιοχή σχολεία να λειτουργούν με διαφορετικό πρόγραμμα, αλλού να γίνονται μαθήματα και αλλού όχι.

Εμείς οι γονείς των σχολείων του Αλίμου, της Νέας Σμύρνης  και του Παλαιού Φαλήρου εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας γι' αυτή την κατάσταση.
  • Ζητούμε την άμεση κάλυψη όλων των κενών (δασκάλων και ειδικοτήτων)
  • Να λειτουργήσουν επιτέλους τα ολοήμερα σχολεία με πλήρες ωράριο, για όλα τα παιδιά
  • Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στην απαξίωση και υποβάθμιση του Δημόσιου σχολείου. Για μια αναβαθμισμένη, ποιοτική, δημόσια δωρεάν Παιδεία.

----------
Την Κυριακή 6/10/2013 και ώρα 11.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί κοινή σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων Γονέων και των τριών Ενώσεων στο Μουσικό Σχολείο Αλίμου (Κυθηρίων 69) προκειμένου να συντονιστούν καλύτερα και να προγραμματιστούν οι περαιτέρω κινήσεις μας. 
ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ 
ΑΝ ΔΕΝ ΛΥΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ Δ' ΑΘΗΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου