Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Πανιώνιος: Εγχείρημα μετατροπής σε εταιρεία λαϊκής βάσης

Τα τεράστια οικονομικά προβλήματα του Πανιωνίου έχουν φέρει την ομάδα στο χείλος του γκρεμού. Στην προσπάθεια σωτηρίας της ΠΑΕ, ομάδα επιχειρηματιών σχεδιάζει την μετατροπή της σε εταιρεία λαϊκής βάσης θεωρώντας πως είναι ο μοναδικός τρόπος για να ορθοποδήσει.

Το συγκεκριμένο πλάνο ανέλυσε, μέσω της εφημερίδας Sportday, ο εκ των πρωτεργατών της προσπάθειας επιχειρηματίας Κυριάκος Σκούρας. Ο 57χρονος επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης της κατασκήνωσης «The Ranch» (μιας από τις κορυφαίες κατασκηνώσεις στα Βαλκάνια), ήταν από αυτούς που έδωσαν τον τελευταίο καιρό κάποια χρήματα στην διοίκηση για να πληρωθούν οι ποδοσφαιριστές που είχαν φτάσει στο σημείο να απέχουν από τις προπονήσεις.

Ο κ. Σκούρας τόνισε ότι ο ίδιος και οι υπόλοιποι που συμμετέχουν επιθυμούν να οργανώσουν ένα συντονισμένο εγχείρημα ώστε όλοι οι φίλοι της ομάδας να συμβάλουν στην σωτηρία της. «Η Νέα Σμύρνη έχει άμεση συμμετοχή με τον Πανιώνιο. Συμμετέχουμε στο εγχείρημα περίπου είκοσι άτομα, θα υπάρξει βοήθεια και από μαγαζιά της Νέας Σμύρνης και θα χρησιμοποιήσουμε και τις γνωριμίες μας. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να επιβιώσει ο Πανιώνιος».

Η διοίκηση του «ιστορικού» είναι ενήμερη για την απόπειρα των φίλων της ομάδας και την υποστηρίζει απόλυτα. Ήδη έχουν γίνει συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές με τους διοικούντες την ΠΑΕ να αναγνωρίσουν ότι δεν υπάρχει άλλη λύση στον ορίζοντα.

Οι συμμετέχοντες στην συγκεκριμένη ομάδα δεν έχουν καμία πρόθεση να αναλάβουν την διοίκηση, αλλά θέλουν να βοηθήσουν για να μπορούν οι ποδοσφαιριστές να συνεχίζουν απρόσκοπτα την δουλεία τους. Όπως τονίζει και ο κ. Σκούρας: «Κανένας από εμάς δεν πρόκειται να ασχοληθεί με υπογραφές. Εγώ, το ξεκαθαρίζω από τώρα. Είμαστε απ' έξω και θα βοηθάμε κάθε μήνα».

Από την στιγμή που δεν βρίσκεται κάποιος πολύ δυνατός επιχειρηματίας για να αναλάβει αποκλειστικά τις τύχες του ποδοσφαιρικού τμήματος, η συλλογικότητα μοιάζει η μοναδική λύση. Αυτό τονίζει και ο κ. Σκούρας λέγοντας:

«'Η όλοι μαζί ή διαλύεται ο Πανιώνιος!»


Ποιος είναι όμως ο Κυριάκος Σκούρας;
 

Μόλις εκατό χιλιόμετρα από την Αθήνα, σε μια καταπράσινη κοιλάδα 330 στρεμμάτων εκτείνεται το ράντσο του επιχειρηματία Κυριάκου Σκούρα που εδώ και χρόνια παρέχει φιλοξενία σε όλους τους μικρούς και μεγάλους λάτρεις της Άγριας Δύσης.

Αν η Καλάμιτι Τζέιν ή ο Μπίλι δε Κιντ ήταν υπαρκτά πρόσωπα και ζούσαν ανάμεσά μας πιθανόν να χαρτόπαιζαν στα σαλούν του ή να ίππευαν τα άλογά του. Στο ράντσο του κ. Σκούρα ακόμη και η παραμικρή λεπτομέρεια θυμίζει Αγρια Δύση. Τα ξύλινα σπιτάκια, τα σαλούν, οι άμαξες, ακόμη και η εκκλησία μοιάζουν να είναι βγαλμένα από ταινία γουέστερν. Ωστόσο, αν και εμπνευσμένη από το παρελθόν, η μονάδα δεν υστερεί καθόλου σε σύγχρονες υποδομές. Τα παιδιά που χρησιμοποιούν την κατασκήνωση μπορούν να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες βουνού, να κάνουν τοξοβολία, ξιφασκία, αναρρίχηση, ποδήλατο βουνού και ιππασία. Επίσης, μεταξύ άλλων, στις οικολογικές εγκαταστάσεις της μονάδας υπάρχουν γήπεδα μπάσκετ, ποδοσφαίρου 5x5, τένις και βόλεϊ, τρεις πισίνες, ένα πέτρινο θέατρο 1.200 θέσεων, Παραμυθούπολη και ένα αυτοκινούμενο τρενάκι που καθημερινά μεταφέρει τους λιλιπούτειους φίλους του ράντσου, με την είσοδο να έχει καθοριστεί στα 5 ευρώ.

Ο κ. Κυριάκος Σκούρας, ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από την «Ντίσνεϊλαντ» της Ελλάδας, γοητευόταν πάντα από την ατμόσφαιρα των ταινιών γουέστερν γι’ αυτό και αποφάσισε να δημιουργήσει στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Σοφικό, μια πιστή μικρογραφία της Αγριας Δύσης. Θυμάται ότι πήγαινε τακτικά στα θερινά σινεμά της Νέας Σμύρνης, όπου μεγάλωσε, για να παρακολουθήσει τους αγαπημένους του ήρωες. «Δεν έχω χάσει γουέστερν για γουέστερν. Το αγαπημένο μου είναι το "Ο καλός, ο κακός κι ο άσχημος". Επίσης διάβαζα τακτικά Λούκι Λουκ» εξομολογείται στην «Espresso».

Η λέξη «αυτοδημιούργητος» τον χαρακτηρίζει απόλυτα. Από ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής στον Πανιώνιο εξελίχθηκε γρήγορα στον αποκλειστικό εκτελωνιστή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας, εισάγοντας άλογα κούρσας. Η αγάπη του για τα άλογα τον έφερε ακόμη πιο κοντά στην υλοποίηση του ονείρου του. Το ράντσο άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του στο κοινό το 2000 και έκτοτε έχει δεχτεί πάνω από ένα εκατομμύριο επισκέπτες.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου