Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης όμηρος της σύγκρουσης στη δημοτική πλειοψηφία




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το μικροπολιτικό παιχνίδι των δύο αντιμαχόμενων πλευρών στο εσωτερικό της δημοτικής αρχής καλά κρατεί. Μετά το μπλοκάρισμα της χρηματοδότησης του Πολιτιστικού Οργανισμού από την πλευρά Κουτελάκη (θυμίζουμε ότι το 2010 σύσσωμη η παράταξή τους υπερασπιζόταν με πάθος ότι είναι «δικαίωμά» τους να διοργανώνουν προεκλογικές εκδηλώσεις στον Γαλαξία με λεφτά των δημοτών) ήρθε η πλήρης απαξίωση του δημοτικού συμβουλίου. Από τη μια πλευρά η ομάδα Τζουλάκη έφερε μια διαδικαστική ημερήσια διάταξη και από την άλλη η πλευρά Κουτελάκη σύσσωμη απείχε από το συμβούλιο. Επιβεβαιώνεται έτσι ότι ο καυγάς γίνεται για τις καρέκλες και όχι για πολιτικές διαφορές.

Αντί λοιπόν το δημοτικό συμβούλιο να συζητά για τους πλημμυρισμένους δρόμους πίσω από την περιοχή του νεκροταφείου, για τις απολύσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση, για την απουσία διαφάνειας στη λειτουργία του δήμου, για την προστασία των πολιτών από τους πλειστηριασμούς ή για το σχεδιασμό του περιφερειάρχη Γ. Σγουρού για εργοστάσια καύσης απορριμμάτων στην Αττική, μετατρέπεται σε σκηνικό τακτικισμών και καρεκλομαχίας.

Δυστυχώς και για τις δύο πλευρές, όλοι θυμούνται ότι όλα αυτά τα χρόνια πορεύτηκαν από κοινού, χωρίς να κάνουν καμία ουσιαστική προσπάθεια αντίστασης στη κυβερνητική πολιτική των περικοπών και των απολύσεων. Ξεκίνησαν την τετραετία με την (αποτυχημένη) προσπάθεια αύξησης των δημοτικών τελών και την τελειώνουν με τη σπάταλη ανακατασκευή της υπαρκτής και λειτουργικής πλατείας Χρ. Σμύρνης. Η επίκληση των γεμάτων ταμείων του δήμου και του –πραγματικά ελάχιστου– έργου αλληλεγγύης του δήμου, δεν μπορούν να κρύψουν τη σύμπλευσή τους με την κυβερνητική πολιτική και τα μνημόνια

Μέσα από την προσπάθεια που καταβάλλουν να εκφυλίσουν όλες τις δημοτικές λειτουργίες δείχνουν με τον πιο καθαρό τρόπο ότι τίποτε δεν έχει αλλάξει. Παραμένουν υποστηρικτές της ίδιας πολιτικής στην αυτοδιοίκηση, αλλά πια (καθώς έρχονται εκλογές) προσπαθούν -μάταια- να το κρύψουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου