Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Πρωταθλητής στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παίδων ο Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων

Ιστορική επιτυχία σημείωσε ο ΑΟΝΣ Μίλων στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παίδων. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης στέφθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας για πρώτη φορά στην ιστορία της στην συγκεκριμένη κατηγορία και κατέκτησε τον τρίτο πανελλήνιο τίτλο μετά τα Πανελλήνια πρωταθλήματα ανδρών του 1962 και του 1964.

Μίλων, βόλεϊ, Νέα Σμύρνη
Ο Μίλων κατάφερε να σημειώσει τρεις νίκες με Γ.Σ. Ηρακλή, Κολλέγιο Αθηνών και Επίκουρο Πολίχνης έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κυριάκο Σπυριούνη που αναδείχτηκε καλύτερος επιθετικός. Ωστόσο, πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης αναδείχτηκε ο Παναγιώτης Αρμόνης του Κολλεγίου Αθηνών.

Τα σετ: 1-3 (25-23, 23-25, 28-30, 27-29)
ΚΟΛΛΕΓΙΟ (Μαρκάκης): Αρμόνης Αντ., Παπαδήμας, Γάζης, Αρμόνης Παναγ., Μωησής, Σφυρίδης / Χαλκούσης (λ), Θεοχαρόπουλος, Παπαναστασίου, Σταμπούλογλου, Λειβαδάς
ΜΙΛΩΝΑΣ (Γεωργούντζος): Παπασταματάτος, Θεοδωρίδης, Ανδρεόπουλος, Σπυριούνης, Παπαδόπουλος, Κοτοματάς / Παπαδημητρίου (λ), Καρατζάς, Χατζάτογλου, Φιλίππου.

Στον άλλο αγώνα της 3ης ημέρας ο Επίκουρος Πολίχνης νίκησε τον Γ.Σ. Ηρακλής 3-2 σετ. Ο Γ.Σ.  Ηρακλής κατέκτησε την 3η θέση, ενώ ο Επίκουρος την 4η, με το Κολλέγιο Αθηνών να τερματίζει στην 2η θέση.

Τα σετ: 3-2 (23-25, 26-24, 18-25, 27-25, 15-11)
ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ (Γαϊδατζής): Πετρίδης, Ριζόγλου, Κολτσιάκης, Σταυρίδης, Ιωαννίδης, Χρηστάκος / Τζιαβάρας (λ), Μωυσίδης, Σταυρίδης,
Γ.Σ.ΗΡΑΚΛΗΣ (Πάτρας): Κουκουμάκας, Τσατσούλας, Τζιουμάκας, Φωτιάδης, Γραμμενούδης, Σταυρακάκης / Μπουράκης (λ), Στεφανίδης, Καπετανίδης

Οι ΜVP
Πολυτιμότερος παίχτης: Αρμόνης Παναγιώτης (Κολλέγιο Αθηνών)
Καλύτερος επιθετικός: Σπυριούνης Κυριάκος (Μίλωνας)
Καλύτερος μπλοκερ: Ιωαννίδης Θεόδωρος (Επίκουρος)
Καλύτερος πασαδόρος: Γραμμενούδης Αλέξανδρος (Ηρακλής)
Καλύτερος σέρβερ: Τζιουμάκας Στέλιος (Ηρακλής)
Καλύτερο λίμπερο: Χαλκούσης Γιάννης (Κολλέγιο)

Το Γραφείο Αθλητισμού Δήμου Ν. Σμύρνης εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Σήμερα γιορτάζουμε το μέλλον του αθλητισμού της Ν. Σμύρνης. Το παιδικό τμήμα Βόλεϊ του ΑΟΝΣ Ο ΜΙΛΩΝ απέδειξε πως ο αθλητισμός στην πόλη μας έχει ένδοξο παρελθόν, σημαντικό παρόν αλλά και λαμπρό μέλλον.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στο ΔΣ του ΑΟΝΣ Ο ΜΙΛΩΝ για την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής βόλεϊ, αλλά κυρίως στους αθλητές και τις οικογένειές τους για την τεράστια επιτυχία να είναι πρωταθλητές Ελλάδος. Μετά την ανάλογη επιτυχία που είχαν οι έφηβοι του τμήματος μπάσκετ του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ ΓΣΣ την φετινή χρονιά, είναι φανερό ότι ο αθλητισμός της Ν. Σμύρνης δουλεύεται σε βάθος από τα δύο αυτά αθλητικά σωματεία.

Ο Δήμος Ν.Σμύρνης οφείλει και πρέπει να συμβάλει αποφασιστικά στην προσπάθεια που γίνεται. Η Πολιτεία οφείλει και πρέπει να ενισχύσει την δημιουργία αθλητικών υποδομών στην πόλη μας. Η αρχή έγινε με την προγραμματική σύμβαση για το βιοκλιματικό πολυδύναμο αθλητικό κέντρο Ν.Σμύρνης. Η συνέχεια θα πρέπει να είναι ανάλογη, με την χρηματοδότηση της αναβάθμισης και του εκσυγχρονισμού των αθλητικών εγκαταστάσεων των δύο ιστορικών αθλητικών συλλόγων μας. Στην κατεύθυνση αυτή οφείλουμε να στρέψουμε το βλέμμα μας όλοι.


H Δημοτική Κίνηση ΣΤΡΟΦΗ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ και o Παναγιώτης Πάντος δήλωσαν: 

Πολλά συγχαρητήρια στους αθλητές και τους προπονητές τους! Συγχαρητήρια και στη διοίκηση του Μίλωνα, που όπως και οι διοικήσεις των υπολοίπων ομάδων παλεύουν με επιδοτήσεις-ψίχουλα (οι οποίες μάλιστα δίνονται με αδιαφανή κριτήρια) να κρατήσουν ζωντανό τον αθλητισμό.

Ας ευχηθούμε κάποτε να έχουμε μια δημοτική αρχή που θα καθίσει μαζί με τα αθλητικά σωματεία για να ιεραρχήσουν τις αθλητικές ανάγκες της πόλης. Και υπεύθυνους αθλητισμού που δεν θα μοιράζουν κούφιες υποσχέσεις για την επόμενη... εικοσαετία όταν επί 16 χρόνια έχουν να επιδείξουν ελάχιστο έργο υποδομής.

Η Ν. Σμύρνη μπορεί να γίνει πραγματική αθλητική πόλη, αναβαθμίζοντας όλες τις υποδομές της (Πανιώνιος/Μίλωνας, Κολυμβητήριο, Κλειστό κ.λπ.) τάχιστα και όχι σε δεκαετίες. Αρκεί να εγκαταλείψει τις γκλαμουριές και τις μεγάλες ιδέες που έφεραν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού. Αρκεί να δείξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την ουσία του αθλητισμού και όχι για το φαίνεσθαι. Η πρόταση της ΣΤΡΟΦΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ στο δημοτικό συμβούλιο δείχνει το δρόμο. Η δημοτική αρχή τολμάει να τη θέσει στην κρίση των πολιτών;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου