Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

3ο ΠΑΙΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΟΓΟΥ, ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ


Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα του Παιδιού (11 Δεκεμβρίου), πραγματοποιείται για 3η συνεχή χρονιά το «Παιδικό Φεστιβάλ Λόγου, Έκφρασης και Δημιουργίας» το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013 (10:30 – 20:00) και την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013 (10:30-19:00), στο Γυάλινο Κτήριο των Ολυμπιακών Ακινήτων Φαλήρου στην Πλατεία Νερού (δίπλα στο γήπεδο Tae Kwon Do).

Το Φεστιβάλ οργανώνεται από την Περιφέρεια Αττικής-Περιφερειακή Ενότητα Νότιας Αθήνας με την καλλιτεχνική οργάνωση και επιστημονική υποστήριξη του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών και τη συνεργασία του Δήμου Καλλιθέας.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι να προσφέρει στα παιδιά και στις οικογένειές τους ένα διήμερο χαράς και δημιουργίας, με εκπαιδευτικά προγράμματα, αφηγήσεις παραμυθιών, θέατρο, μουσική, θέατρο σκιών και κουκλοθέατρο.

Το φεστιβάλ φέτος εκτός των άλλων προγραμμάτων θα έχει και αφιέρωμα στον μεγάλο μυθοπλάστη Αίσωπο, με σκοπό να εισάγει τα παιδιά, με βιωματικό τρόπο, τόσο στα μυστικά των μύθων του μεγάλου Παραμυθά, όσο και στις επιστήμες, όπως αυτές παρουσιάζονται στους μύθους του Αισώπου. Ο συνδυασμός ποικιλίας μεθόδων προσέγγισης θα βοηθήσει, επίσης, τα παιδιά που θα συμμετάσχουν να προσεγγίσουν ευχάριστα αξίες ζωής μέσω των μύθων και να συνδέσουν διαφορετικά πεδία γνώσης (φυσικοί νόμοι μέσω πειραμάτων, βιολογία, κοινωνική αγωγή μέσω διαδραστικών ασκήσεων, μουσική, χρήση τεχνολογίας κ.λπ.).

Στο 3ο Παιδικό Φεστιβάλ συμμετέχουν επίσης και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο του παιδιού, όπως τα Παιδικά Χωριά SOS, το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα, η Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. το Εργαστήρι Μελέτης Παιδικής Ηλικίας καθώς επίσης και η περιβαλλοντική οργάνωση Ώρα για Δράση, οι οποίες θα διαθέσουν έντυπο υλικό και θα ενημερώσουν για τις δράσεις τους.

Επίσης, στο χώρο των εκδηλώσεων θα φιλοξενηθεί το Bazaar Χριστουγεννιάτικων Ειδών από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις «Η Πίστη» (Νοσοκομείο Παίδων "Αγία Σοφία").

Χορηγός επικοινωνίας του φεστιβάλ είναι το: The Machine - Art Press, www.themachine.gr

Η Είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι Ελεύθερη.

Οι χώροι των εκδηλώσεων είναι προσβάσιμοι σε ΑμΕΑ.

Πληροφορίες:

Αναλυτικές πληροφορίες, πρόγραμμα, συντελεστές, συμμετέχοντες, οδηγίες πρόσβασης και χάρτης, φωτογραφίες κ.λπ. μπορείτε να λάβετε από το blog του paidikofestival.blogspot.gr.

Περιφέρεια Αττικής, Περιφερειακή Ενότητα Νότιας Αθήνας
Τηλ: 2132100121 και 2109409619, Fax: 210 9409577
E-mail: notiostomeas@gmail.com
Website: notiostomeasathinas.blogspot.gr

Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών
Τηλ: 210 4313332, Fax: 210 4313322
E-mail: mythos@e-mythos.eu
Website: www.e-mythos.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου