Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ν. Σμύρνης


Στη συνεδρίαση της Τετάρτης 1/10/2014, μετά από πρόταση της ΣΤΡΟΦΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ, το δημοτικό συμβούλιο της Ν. Σμύρνης συζήτησε το ζήτημα του επανελέγχου της μετατροπής συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου και της αξιολόγησης των υπαλλήλων, και υπερψήφισε το ακόλουθο ψήφισμα:

Ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Ν. Σμύρνης
για τον επανέλεγχο της μετατροπής συμβάσεων 

από ορισμένου σε αορίστου χρόνου
και την αξιολόγηση των υπαλλήλων

«Είναι προφανές ότι η διαρκής ανακίνηση τέτοιων ζητημάτων από την κυβέρνηση όχι μόνο δεν έχει στόχο την προώθηση της διαφάνειας και την ενίσχυση των δυνατοτήτων των δήμων να επιτελέσουν το έργο τους –κάτι με το οποίο ουδείς διαφωνεί–, αλλά αντίθετα επιδιώκει τη απαξίωση της αυτοδιοίκησης και την ανεύρεση μιας δεξαμενής για να επιτευχθεί ο μνημονιακός στόχος των 6.500 απολύσεων μέχρι το τέλος του έτους. 

Αυτό που στην πραγματικότητα προωθεί η κυβέρνηση είναι ο επανακαθορισμός των κριτηρίων με τα οποία μετατράπηκαν συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου, σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο εκείνης της εποχής (κυρίως προεδρικό διάταγμα Παυλόπουλου), προκειμένου να αρθεί το απαράδεκτο καθεστώς της εργασιακής ομηρίας χιλιάδων ανθρώπων. Παράλληλα η κυβέρνηση επιδιώκει να μετακυλήσει σε αυτούς ακριβώς τους εργαζόμενους την ευθύνη για ενέργειες αρμοδίων οργάνων ή υπηρεσιακών συμβουλίων, και μάλιστα δέκα και δεκαπέντε χρόνια μετά.

Παρόμοιας έμπνευσης είναι και η λεγόμενη «αξιολόγηση» στην οποία έχει αποφασιστεί προκαταβολικά το ποσοστό των «ανεπαρκών υπαλλήλων» που θα προστεθούν στους υπό απόλυση εργαζόμενους.

  • Απορρίπτουμε τις μεθοδεύσεις αυτές και δηλώνουμε την αντίθεσή μας στην την απόλυση εργαζομένων και στην περαιτέρω αποδυνάμωση της αυτοδιοίκησης.
  • Απαιτούμε από την κυβέρνηση να διακόψει όλες τις σχετικές διαδικασίες και να προσέλθει σε διάλογο με τους δήμους και τους εργαζόμενους
  • Αποφασίζουμε να μη σταλεί κανένα περαιτέρω στοιχείο στην κυβέρνηση από το Δήμο Ν. Σμύρνης
  • Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους δημάρχους που αυτή τη στιγμή διώκονται πολιτικά γιατί δεν επέτρεψαν τη δήθεν αξιολόγησή ή τον επανέλεγχο των συμβάσεων στο δήμο τους, και απαιτούμε την άμεση ανάκληση των διώξεων.»

Περισσότερες πληροφορίες: Γραφείο δημοτικού συμβουλίου Ν. Σμύρνης, 2132025787

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου